İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
KÖFTE MALZEMELERİ
1 Kg ince bulgur
1 kuru soğan
1 çk karabiber
1 tk tuz
1 yk biber salçası
100 gr yağsız kıyma
1 yumurta
2 yk un
İÇ MALZEMELERİ
1 kg yağlı kıyma
4 – 5 kuru soğan
1 çk karabiber
1 yk biber salçası
1 tk tuz
1 yk margarin
YAPILIŞI
Bulgur ılık suyla ıslatılır,şişmesi beklenir.daha sonra soğan rendelenir.diğer malzemelerle birlikte karıştırılarak iyice yoğurulur.
Kıyma tencereye konulur ve kavrulur. Soğanlar ince ince doğranır.kavrulan kıymanın üzerine eklenir.margarin ve diğer malzemelerde eklenerek,soğanlar pembeleşene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Köfteden yumurta büyüklüğünde alınır. İşaret parmağıyla oyularak köfte şekli verilir.iç malzemesi içine koyularak ağzı kapatılır.
İsteğe göre kızgın yağda kızartılır, veya haşlanır. Haşlamak için su kaynatılır bir tutam tuz ve limon tuzu eklenir. Köfteler içine konulur 5 dk haşlanır.
LÜLLÜKLÜ EKŞİLİ
MALZEMELER
HAMUR MALZEMELERİ
1 Kg un
1 tk tuz
Yeteri kadar su
Açmak için un
İÇ MALZEMELERİ
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 çk karabiber